Informatie.

Zwemclub 't Tolhekke is opgericht in 1969 en aangesloten bij de Koninklijke Nederlandse Zwem Bond. De vereniging stelt zich ten doel de beoefening van de zwemsport te bevorderen. De leden van zwemclub 't Tolhekke komen uit de wijde omgeving zoals Kuinre, Oldemarkt, Scheerwolde, Tuk, Steenwijkerwold, Steenwijk, Wanneperveen, Willemsoord, Eesveen, de Blesse, Peperga, Ossenzijl en Kalenberg.

Zwemclub 't Tolhekke is een vereniging die geheel op vrijwilligers draait. Hierdoor kunnen de kosten laag gehouden worden. Zonder deze vrijwilligers kunnen wij niet bestaan. Zowel bestuur, trainers , officials en de diverse commissies worden gevormd uit oudere leden maar ook met name door de ouders van onze leden.

Een zwemwedstrijd kan niet worden georganiseerd als er geen jury is. Daarom worden er al vanaf de oprichting juryleden (tijdwaarnemers) geworven uit met name de ouders van onze leden. Willen zij zich hier in verder gaan bekwamen,dan zijn er vervolgcursussen mogelijk van de KNZB voor bijvoorbeeld scheidsrechter. De kosten voor deze cursussen worden uiteraard vergoed door de zwemclub. 

Vijf keer per jaar wordt ons clubblad "Tolhekke Spetters" uitgegeven. Hierin staat informatie van het bestuur, wedstrijdverslagen, mededelingen etc. Ieder lid mag ook zelf stukjes aanleveren voor het clubblad.


 

                            

 

 

 
 

 

 

 

 

Belangstelling om lid te worden? Wilt u komen kijken?

Wilt u zelf of met uw kind(eren) een training bijwonen om te kijken of u lid
wilt worden, neem dan contact op met

Monique van Damme
06-50930212

 

Tevens is er elke eerste woensdag van de maand "kijkdag" (training waarbij de ouders mogen kijken aan het bad).