Zwemgroepen.

Oefengroep
In de oefengroep zitten de zwemmers en zwemsters die bij 't Tolhekke komen "overwinteren" (het bijhouden van het zwemmen om sneller een zwemdiploma te halen) en de jongste zwemmers die de basis leren van het wedstrijdzwemmen.

Minioren
De minioren zijn de zwemmers en zwemsters tot ong. 12 jaar. Afhankelijk van het niveau (niet de leeftijd) worden ze ingedeeld in minioren 1, 2 of 3. Op elk niveau zwemmen ze ook wedstrijden.

Junioren / Jeugd / Senioren
Vanaf ong. 12 jaar wordt er bij de junioren getraind en wedstrijden gezwommen in deze leeftijdscategorie. Vanaf ong. 14 jaar gaat dit over in de jeugd en naar gelang ze langer bij de zwemclub blijven worden ze vanzelf senior.

Masters
De "oudere" zwemmers en zwemsters kunnen als master bij 't Tolhekke komen zwemmen. Speciaal voor deze groep wordt er in de winter op donderdagavond in de Waterwyck gezwommen van 21:15 tot 22:15.

Student?
Bij onze vereniging hebben we een speciale regeling voor uitwonende studenten. Het leven is tenslotte al duur genoeg en als je niet in de gelegenheid bent om te trainen door de studie komt Z.C. 't Tolkhekke z'n trouwe leden tegemoet met een fikse korting.