Zwemgroepen:

Onze zwemmers zijn verdeeld in verschillende basisgroepen. Zwemmers worden op basis van hun zwemniveau en leeftijd ingedeeld in bepaalde groepen. Daarbij speelt ook een grote rol dat de zwemmer zich in die groep op zijn/haar gemak moet voelen. De basisgroepen die wij hebben zijn als volgt:

Basisgroep 1
In deze basisgroep zwemmen onze ‘winterzwemmers’. Dit zijn kinderen met diploma B die in de wintermaanden bij ons de zwemvaardigheid willen bijhouden om hun diploma C in de zomer te halen. Ook zwemmen er in deze groep kinderen die om verschillende redenen 1 x per week op woensdag trainen.

Basisgroep 2
In deze basisgroep zwemmen de zwemmers die net begonnen zijn of bijna gaan beginnen met wedstrijden zwemmen. Deze groep traint op maandag en op woensdag.

Basisgroep 3
In deze basisgroep zwemmen de zwemmers die al wat langer wedstrijden zwemmen en die wat meer meters kunnen zwemmen in een training  dan de kinderen van basisgroep 2. De zwemmers van deze groep zwemmen 3 x in de week.

Basisgroep 4
De zwemmers in deze basisgroep zwemmen al een langere tijd wedstrijden. Dit is de grootste groep zwemmers bij onze vereniging. De zwemmers van deze groep zwemmen 3 keer in de week.

Basisgroep 5
De zwemmers in deze basisgroep zijn allemaal ouder dan 16 jaar. Deze zwemmers zwemmen ook 3 keer in de week.

De Master Groep (ook wel donderdagavondgroep genoemd)
Deze groep in de leeftijd vanaf 20 jaar en ouder traint elke donderdag (in de winterperiode) van 21.15-22.15 uur in zwembad de Waterwyck.